Posledný mesiac kalendárneho roka je pre každého špecifický. December je typický príjemnou atmosférou vianočných sviatkov a príchodom nového roka. Ide o časť roka, kedy sa ľudia s radosťou stretávajú a zdieľajú svoju dobrú náladu. K vianociam samozrejme neodmysliteľne patrí aj kopec dobrého jedla. Pevne veríme, že ste sa nenechali ovplyvniť žiadnymi dietami a naplno ste si vychutnali čaro tohoto krásneho obdobia.
My, Slováci, si Vianoce nedokážeme predstaviť bez rôznych zvykov a tradícií, ktoré sa odrážajú najmä v našich vianočných jedálníčkoch. Veď aké by to boli Vianoce bez tradičnej kapustnice, zemiakového šalátu a čerstvého kapra? Práve pri kaprovi si ale treba dávať pozor na nebezpečné kostičky, ktoré by naše sviatky a gastronomické zážitky mohli veľmi rýchlo znepríjemniť. Nie je žiadnou novinkou, že niektoré rodiny kapra nahradili síce menej tradičnými ale i menej kostnatými rybami. Čoraz častejšie sa na vianočných stoloch začína objavovať napríklad losos, krabie tyčinky či dokonca exotický žralok. Dúfame, že ste toto prekrásne obdobie prežili tak ako my, v kruhu svojich najbližších, obklopení najrôznejšími dobrotami a kopou dobrého jedla. Veríme tiež, že jediná donáška jedla, ktorú ste boli nútení využiť boli manžel či manželka, ktorí na stôl servírovali čerstvo pripravené domáce jedlo.